Siirry pääsisältöön

Iskunkestävät älypuhelimet IP68 luokituksella


Älypuhelimet ovat yleistyneet vauhdilla viimeisten vuosien saatossa ja yksi suurimpia ”vikoja” onkin ollut kestävyys, niin akussa kuin fyysinenkin kestävyys, erityisesti näytössä. Erityisesti Applen kalliimmat mallit ovat olleet tästä varsin tunnettuja, sillä näyttö tahtoo hyvin usein mennä rikki ja puhelinta ei varmastikaan uskalla ottaa mukaan rankempiin olosuhteisiin, kuten vaikka mökille, veneelle tai ihan perus metsätöihin, ja metsäähän meillä Suomessa riittää! Miksi ei siis voisi olla sellaista älypuhelinta, joka kestäisi hyvin iskuja, olisi kevyt, tyylikäs ja vielä tehokas? Noh, kaikkia ei oikein saa samassa paketissa mutta kestävän ja tehokkaan älypuhelimen kyllä saa ja oman mielipiteen mukaan lisättynä sitten tyylikkyydellä.

Tehdään nopea katsaus, vaikka Telian, Elisan ja DNA:n kestävien älypuhelimien valikoimiin ja huomataan, että kovinkaan paljon IP68 luokiteltuja älypuhelimia ei ole saatavilla. IP68 luokitus muuten tarkoittaa sitä, että puhelin kestää vettä, iskuja ja pölyä. Suomalaisten operaattoreiden verkkokaupoissa ainoat varteenotettavat mallit ovatkin CAT S60 ja CAT S30, joissa molemmissa on IP68 luokitus. Vaikuttaa melko suppealta valikoimalta?

Noh, ei hätää. Kiinasta kajahtaa! Sellaiset merkit kuin AGM ja Blackview ovatkin ottaneet/ottamassa vahvaa jalansijaa länsimaissa ja tarjoavat kyseisille CAT puhelimille kovan vastuksen ja jopa paremman vaihtoehdon. Otetaan vaikka vertailuun kaikkien operaattoreiden (DNA, Elisa ja Telia) omista verkkokaupoista löytyvä (jopa ainoa) IP68 luokiteltu CAT S60 älypuhelin, jonka hinta on tällä hetkellä on kertamaksulla 599€. Tehdäänpä taulukkoon pieni vertailu, johon valitaan meiltä samasta hintaluokasta löytyvät kestävät älypuhelimet, vaikka AGM X2, Blackview BV9000 Pro ja Blackview BV6000S joka onkin sitten jo vähän alempaa hintaluokkaa, mutta antaa silti vastusta!


AGM X2

BV6000S


BV9000 PRO


CAT S60


Taulukkoon on koottu vähän puhelimien tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia ja väreillä vähän tarkennettu. Eli vihreä väri kuvastaa siis parhaimpia, keltainen sitten siinä keskivaiheilla ja punainen huonompia ominaisuuksia (vertailtavien joukossa). Kuten on helppo huomata kallein CAT S60 ei saa oikein missään kohdassa vihreää väriä, vain punaista ja keltaista. Kun taas AGM X2 ja BV9000 Pro ovat tämän vertailun voittajia. BV6000S tulee jäljessä, mutta onhan siinäkin ihan erilainen hinta, alle puolet muiden hinnasta. Voittajaksi julistetaankin AGM X2! (ihan puhtaasti taulukon vihreän värin perusteella)


Mitä tästä pitäisi sitten huomioida? No ainakin se, että aina kallein (tässä tapauksessa CAT S60 älypuhelin ei suinkaan ole se paras vaihtoehto. Toki puhelimissa on paljon muitakin ominaisuuksia, joita ei kaikkia ole tähän listattuna. Se, että Suomessa esimerkiksi suurimmat (ja ainoat) operaattorit, Telia, Elisa ja DNA omissa verkkokaupoissaan myyvät vain tiettyjä malleja ei tarkoita, että IP68 luokiteltujen vedenkestävien, pölytiiviiden ja iskunkestävien älypuhelimien markkinoilla ei olisi muita ehdokkaita., päinvastoin!

Jos vertailussa on jotain epäkohtia tai jotain mennyt pieleen, saa heittää kommenttia. Voihan jonkun mielestä pienempi näyttö olla myös parempi. Tässä nyt on kuitenkin menty isompi, suurempi ja nopeampi on parempi pariaatteella. 

Meiltähän löytyy myös paljon muita IP68 turvalukituksen omaavia älypuhelimia verkkokaupastamme osoitteessa www.halpis.fi joten käyhän kurkkaamassa tarjonta ja valikoima! Meidät tavoitat totta kai myös sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@halpis.fi

- Halpis.fi

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Käytetty Applen iPad, iPhone tai Samsung Galaxy puhelin

Myynnissä yli 200 erilaista Nokian peruspuhelinta!

Tiesitkö, että valikoimassamme on yli 200 erilaista Nokian tehdashuollettua peruspuhelinta? Osalle tämä tulee yllätyksenä, että vieläkö näitäkin malleja on saatavissa, kyllä on!

Näitä Nokian malleja lojuu edelleenin erilaisissa varastoissa, käytettyinä, uusina tai huollettuina. Aikoinaan kun tiettyä mallia saatettiin valmistaa se useampi kymmenen miljoona kappaletta, sitä saattoi jälleenmyyjien ja tukkureiden varastoihin jäädä isojakin määriä, kun aina tuli uusia Nokian malleja tilalle ja vanhat jäivät niin sanotusti "hyllyyn."

Suosituimpia Nokian puhelimia ovatkin olleet simpukkapuhelimet, kuten Nokia 6131 tai Nokia 3710, nämä mallit löydät sivuiltamme, kun klikkaat nimiä.  Mikä parasta, kaikilla on 12kk takuu, joten voit olla huoletta, jos puhelimeen tulee ongelmia, se korjataan tai vaihdetaan uuteen.

No, mihin näitä Nokian perusmalleja sitten nykyäänkin tarvitaan? Usein kyse on varapuhelimesta, ehkä sitä kaikkein kalleinta iPhonea ei haluta mukaan festareille, veneelle, mö…

Android 8.1 Oreo ja uusi Android 9.0 P

Halpis.fi verkkokaupan blogi

Tervetuloa lukemaan blogiamme! Päätettiin laittaa blogi pystyyn, johon tehdään erilaisia arvosteluja, käydään läpi tuotteita ja kirjoitellaan kaikkea muuta ajankohtaista ja mielestämme tärkeää asiaa! Verkkokauppamme löytyy siis osoitteesta www.halpis.fi ja sähköpostimme on muotoa asiakaspalvelu@halpis.fi