Siirry pääsisältöön

Android 8.1 Oreo ja uusi Android 9.0 P


Tällä hetkellä uusin Android 8.1 Oreo päivitys saattaa olla monelle vielä melko tuntematon, sillä Android Oreo on tällä hetkellä vielä alle joka kymmenessä älypuhelimessa. Android Oreon testaukset ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa ja useat valmistajat, kuten Blakcivew tulevat saamaan uusimmat Oreo päivitykset uusimpiin malleihinsa todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana.


Oreo muuten tarkoittaa keksiä, jota taidetaan myydä Suomessakin? Noh, keksit sikseen. Keskitytään olennaiseen, eli itse Android 8.1 käyttöjärjestelmään. Koska kyseessä on jälleen uusi versio, varmaan mieleen tulee ensimmäisenä, että mitä uutta tämä uusi Android Oreo tuo tullessaan, verrattuna vaikka edeltäjäänsä Android 7.0 järjestelmään. Listaamme tähän mielestämme tärkeimmät Android Oreo 8.1 käyttöjärjestelmän uudet ominaisuudet, verrattuna edeltäjäänsä, eli Android 7.0 Nougat malliin. 


  1. Täysin uusi ja tyylikäs ulkoasu, tämä on totta kai ihan ehdoton! :D 
  2. Paranneltu File Manager sovellus. (parannus, muttei vieläkään täydellinen)
  3. Parannellut virransäästö ominaisuudet, eli sääntöjä tiukennettu mitä sovelluksia Android pyörittää taustalla, joka johtaa huomattavasti parempaan akun kestävyyteen.
  4. Notifikaatioiden ”unohdus”. Jos vaikka saat viesti, ja et ehdi lukea sitä juuri sillä hetkellä, voit pyyhkäistä sen vasemmalle ja esimerkiksi 15 minuutin päästä sama ilmoitus ilmestyy uudelleen, jolloin voit katsoa sen paremmalla ajalla.
  5. Wifin tunnistus paikan perusteella, eli puhelin tunnistaa Wifin GPS:n perusteella, jolloin se voi esimerkiksi kotoa lähdettäessä sammuttaa sen automaattisesti (jolloin säästyy akkua) ja kotiin tullessaan kytkeä Wifin automaattisesti päälle.
  6. ”Picture in Picure” ominaisuuden avulla voit käyttää kahta sovellusta samaan aikaan 
  7. Nopeampi, tehokkaampi ja turvallisempi kuin edeltäjänsä
  8. Android 8.1 Oreo näyttää yhdistettyjen bluetooth laitteiden akun latauksen prosenteissa (asetuksissa).
  9. Viimeisimpänä (mutta ei vähäisimpänä) uudet Googlen emojit, jotka löytyvät uudesta Android 8.0 Oreosta!


Tässä listattuna vain osa uusista ominaisuuksista, Android Oreo 8.1 tuo toki mukanaan paljon muutakin, mutta kaikkia ei pysty tässä käymään läpi. Syksyllä 2018 julkaistaan jälleen uusi Android versio, joka kantaa koodinimeä Android P, mutta tuttavallisemmin Android 9.0. Tässäkin on jälleen uusittu hieman ulkoasua ja tuotu kasa muita ominaisuuksia, joista tehdään postaus sitten, kun tämän virallinen julkaisu on hieman ajankohtaisempi. Tällä hetkellä Android P on vielä beta testauksessa ja sitä testataan ainakin Googlen omilla Pixelpuhelimilla

Andtoid P, eli Android 9.0 käyttöjärjestelmän tunnus/logo


 
Android P käyttöjärjestelmän aloistusnäyttö

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Käytetty Applen iPad, iPhone tai Samsung Galaxy puhelin

Myynnissä yli 200 erilaista Nokian peruspuhelinta!

Tiesitkö, että valikoimassamme on yli 200 erilaista Nokian tehdashuollettua peruspuhelinta? Osalle tämä tulee yllätyksenä, että vieläkö näitäkin malleja on saatavissa, kyllä on!

Näitä Nokian malleja lojuu edelleenin erilaisissa varastoissa, käytettyinä, uusina tai huollettuina. Aikoinaan kun tiettyä mallia saatettiin valmistaa se useampi kymmenen miljoona kappaletta, sitä saattoi jälleenmyyjien ja tukkureiden varastoihin jäädä isojakin määriä, kun aina tuli uusia Nokian malleja tilalle ja vanhat jäivät niin sanotusti "hyllyyn."

Suosituimpia Nokian puhelimia ovatkin olleet simpukkapuhelimet, kuten Nokia 6131 tai Nokia 3710, nämä mallit löydät sivuiltamme, kun klikkaat nimiä.  Mikä parasta, kaikilla on 12kk takuu, joten voit olla huoletta, jos puhelimeen tulee ongelmia, se korjataan tai vaihdetaan uuteen.

No, mihin näitä Nokian perusmalleja sitten nykyäänkin tarvitaan? Usein kyse on varapuhelimesta, ehkä sitä kaikkein kalleinta iPhonea ei haluta mukaan festareille, veneelle, mö…

Halpis.fi verkkokaupan blogi

Tervetuloa lukemaan blogiamme! Päätettiin laittaa blogi pystyyn, johon tehdään erilaisia arvosteluja, käydään läpi tuotteita ja kirjoitellaan kaikkea muuta ajankohtaista ja mielestämme tärkeää asiaa! Verkkokauppamme löytyy siis osoitteesta www.halpis.fi ja sähköpostimme on muotoa asiakaspalvelu@halpis.fi

Iskunkestävät älypuhelimet IP68 luokituksella