Siirry pääsisältöön

Millainen on Blackview IP68 luokiteltu älypuhelin?

Valikoimastamme löytyy useita IP68 luokituksen omaavia puhelimia ja BV eli Blackview on näistä ehdottomasti suosituin verkkokaupassamme. Päätimmekin siis tehdä pienen postauksen siitä, millaisia nämä puhelimet oikeasti ovat, miltä ne näyttävät ja mitä ne oikein kestävät. 

 Ulkomuoto ja kestävyys

Kuten olettaa saattaa, nämä kestävät IP86 luokitellut mallit eivät ole ihan mitään markkinoiden pienimpiä tai kevyimpiä älypuhelimia, puhumattakaan paksuudesta. Jos siis etsit kevyttä ja pientä puhelinta, IP68 lukiteltu vedenkestävä, iskunkestävä ja pölytiivis älypuhelin ei varmaankaan ole sinun valintasi. 

Pääosin BV puhelimet noudattelevat ulkomuodoiltaan hyvin samanlaista linjaa, kautta malliston. Puhelimien reunoilla ja päissä on kumia, joka vaimentaa kovia iskuja, takana on akku ja SIM kortti piilotettu ruuveilla avattavan kannen taakse ja näytön reunoilla on "tilaa." Kyseessä ei ole sellainen moderni "reunaton" näyttöpuhelin, kuten vaikka Samsungin Galaxy Edge mallit. Tämän muotoilun ansiosta BV puhelimet kestävät hyvin kolhuja sekä iskuja.


Mitä IP68 luikiteltu älypuhelin oikein kestää?

Usein myös kysytään, mitä sitten se IP68 luokitus tarkoittaa ja mitä puhelin oikeastaan kestää? Virallisen IP68 luokituksen mukaan puhelin siis kestää:

          1) Upoksissa 1,5 metrin syvyydessä, makeassa vedessä. Pitäkaikainen altistuminen suolaiselle merivedelle heikentää tiivisteitä.
     
      2) Maksimissaan 30 minuutin ajan. Puhelin on siis 99% pölytiivis, eli aukot, kuten latausportti, 3.5mm kuulokeliitäntä ja kaiutin on tehty niin, ettei pölyä pääse puhelimen sisään. Tähän on kuitenkin jätetty 1% mahdollisuus siihen, että pölyä saattaa jostain päästä puhelimen sisään, mikä on totta kai ymmärrettävää.

Jotkut saattavat mainostaa, että puhelin kestäisi jopa saunassa, mutta tämä on vähän virheellinen tieto. Edes kelloja, jotka kestävät 300 merin syvyydessä ei kannata käyttää saunassa, sillä kuumuus ja höyry haurastuttaa tiivisteitä, jonka takia puhelimen kestokyky heikkenee.

3) Iskuja ja kolhuja. Usein ei ole aina selvää, kestääkö IP luokituksen puhelin iskuja ja kolhuja. Nimittäin Samsungin Galaxy S9 ja Applen iPhone 7 taitavat olla myös IP67 luokituksen omaavia, mutta ulkomuodon perusteella ne eivät ehkä kovin helpolla kolhuja kestä. Tämä selviääkin parhaiten tarkastelemalla puhelimen ulkomuotoa ja käyttämällä selkeää maalaisjärkeä!Mitä kestävä, IP68 luokitellun puhelimen mukana sitten tulee? 

1) Itse puhelin, totta kai! :)

2) Suomalaiseen käyttöön tarkoitettu, CE hyväksytty, Blackviewin oma verkkovirtalaturi

3) Blavkviewin oma USB kaapeli, joka on puhelimen mallista riippuen joko Micro USB tai C tyypin USB liittimellä varustettu. Kaapelin pää on yleensä normaalia pidempi, koska puhelimen USB liitin on syvällä suojuksien alla, jolloin välttämättä muita USB kaapeleita ei mallin kanssa edes pysty käyttämään.  

4) Uuden puhelimen mukana tulee myös aina Blackviewin omat kuulokkeet, jotka eivät laadultaan ehkä ihan vastaa sellaista, että niistä saisi hyvän elämyksen, mutta kuitenkin menevät käytössä vallan mainiosti. Jos aktiivisesti kuuntelet musiikkia, suosittelemmekin käytettäväksi esimerkiksi Bluedion vastamelukuulokkeita, jotka voit kätevästi yhdistää puhelimeen bluetooth yhteyden kautta.

5) OTG liitin. OTG liitin on kuvissa näkyvä pieni johto, jolla voit kiinnittää puhelimeen ulkoisen USB laitteen, kuten vaikka muistitikun. Tässä on myös normaalia pidempi pää, jolloin muita liittimiä ei välttämättä iskunkestävien puhelimien kanssa pysty käyttämään.

6) Lisävarusteet. Nämä ovat siis sellaisia, jotka voit tilata puhelimen mukaan, erikseen. Näitä ovat ainakin suojakuori ja panssarilasi. No, nyt joku saattaisi kysyä, miksi iskunkestävän puhelimen kanssa pitäisi käyttää vielä suojakuorta ja panssarilasia? Suojakuori saattaa myös olla enemmän sen ominaisuuksiensa takia kannattava, eli sisään mahtuu pieniin taskuihin, vaikka pankkikortti ja suojakuoren läppä toimii ikään kuin "näköesteenä" jolloin ihan niin helposti ei sivullinen tiedä, mitä näytölläsi lukee. 

Panssarilasi sen sijaan suojaa hyvin näyttöä, vaikka näytössä onkin Gorilla Glass pinnoite, kyse on silti loppujen lopuksi kosketusnäytöstä, joten turhaa riskiä ei kannata ottaa, vaan kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan myös panssarilasi, jos epäilee että sille saattaisi olla tarvetta. 

 Yhteenveto

Loppujen lopuksi puhelimen käyttö on kuitenkin täysin samanlainen kokemus, kuin ihan minkä tahansa muunkin Android puhelimen käyttö. Sillä muutoksella, että koko on vaan hieman normaalia suurempi ja ulkoinen "habitus" puhelimella on todella jämäkkä. 

Näitä kestäviä IP68 luokiteltuja malleja onkin mennyt paljon rakennustyömaalle, metsureille, aktiivisille retkeilijöille, veneilijöille ja kaikille niille, kenellä mahdollisesti on vaarana se, että puhelin saattaa aktiivisessa käytössä saada siipeensä. 

Usein myös ajatellaan, että tehokkuudesta on tingitty, jotta puhelin on saatu vedenkestäväksi, iskunkestäväksi ja pölytiiviiksi, haluamme kuitenkin kumota tämän väitteen. Esimerkiksi Blacvkiew BV9000 Pro on varustettu 6GB keskusmuistilla, Full HD näytöllä ja 128GB tallennustilalla, jotka 100% varmuudella kestävät vertailun minkä tahansa mallin kanssa! 

- Halpis.fi, verkkokauppa, josta löydät kaikki suosituimmat IP68 turvaluokitellut puhelimen Suomen parhaasen hintaan! Tule tutustumaan valikoimiimme täällä!

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Käytetty Applen iPad, iPhone tai Samsung Galaxy puhelin

Myynnissä yli 200 erilaista Nokian peruspuhelinta!

Tiesitkö, että valikoimassamme on yli 200 erilaista Nokian tehdashuollettua peruspuhelinta? Osalle tämä tulee yllätyksenä, että vieläkö näitäkin malleja on saatavissa, kyllä on!

Näitä Nokian malleja lojuu edelleenin erilaisissa varastoissa, käytettyinä, uusina tai huollettuina. Aikoinaan kun tiettyä mallia saatettiin valmistaa se useampi kymmenen miljoona kappaletta, sitä saattoi jälleenmyyjien ja tukkureiden varastoihin jäädä isojakin määriä, kun aina tuli uusia Nokian malleja tilalle ja vanhat jäivät niin sanotusti "hyllyyn."

Suosituimpia Nokian puhelimia ovatkin olleet simpukkapuhelimet, kuten Nokia 6131 tai Nokia 3710, nämä mallit löydät sivuiltamme, kun klikkaat nimiä.  Mikä parasta, kaikilla on 12kk takuu, joten voit olla huoletta, jos puhelimeen tulee ongelmia, se korjataan tai vaihdetaan uuteen.

No, mihin näitä Nokian perusmalleja sitten nykyäänkin tarvitaan? Usein kyse on varapuhelimesta, ehkä sitä kaikkein kalleinta iPhonea ei haluta mukaan festareille, veneelle, mö…

Android 8.1 Oreo ja uusi Android 9.0 P

Halpis.fi verkkokaupan blogi

Tervetuloa lukemaan blogiamme! Päätettiin laittaa blogi pystyyn, johon tehdään erilaisia arvosteluja, käydään läpi tuotteita ja kirjoitellaan kaikkea muuta ajankohtaista ja mielestämme tärkeää asiaa! Verkkokauppamme löytyy siis osoitteesta www.halpis.fi ja sähköpostimme on muotoa asiakaspalvelu@halpis.fi

Ugreen - laadukkaat kaapelit ja johdot kaikille laitteille

Tilattaessa johtoja ja adaptereita Kiinasta, kannattaa olla erityisen tarkkana. Usein perus Applen lightning latausjohtoakin löytyy vain muutamalla eurolla, mutta onko siinä laatu sitten hyvää? Noh, ei valitettavasti. Jos käytössäsi on parhaimmassa tapauksessa 1400 euron puhelin, ei siihen kannata ostaa ihan mitä tahansa latausjohtoa! :)

Halvimmat johdot eivät ole Applen hyväksymiä ja usein valmistajasta ei ole sen tarkempaa tietoa. Tämä johtaa taas siihen, että Applen laite ei lataudu kunnolla ja pahimmassa tapauksessa se saattaa aiheuttaa jopa puhelimeen tai tablettiin oikosulun, joka puolestaan rikkoo laitteen. 

Mutta, tuleeko sieltä kiinasta sitten laadukkaita tuotteita? Noh kyllä vaan! Esimerkiksi Ugreen on jo noin 8 vuoden ajan valmistanut johtoja ja lisälaitteita puhelimille, tableteille ja erityisesti Applen iPhoneille ja iPadeille. Kyseessä on siis Applen sertifioima ja valtuuttama valmistaja. Ugreenillä onkin MFisertifikaatti (Made Fot iPhone/iPad) joka siis nimensä mukaisest…