Siirry pääsisältöön

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat

Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi!

Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja. 

Android älypuhelin

Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa.

2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se.

3. Paina Android puhelimen virtapainiketta ja volumenäppäintä alas samaan aikaan, kunnes valmistajan logo ilmestyy näyttöön (tai muuta tekstiä),

4. Esiin avautuvasta valikosta valitse Hard Reset/Factory Reset/Wipe Case Data jotka nollaavat puhelimen asetukset. Se, millä nimellä tämä on, riippuu mallista.Voit liikkua valikossa volumenäppäimiä painamalla ylös tai alas ja vahvistamalla valintoja painamalla virtanäppäintä.

5. Tämän jälkeen puhelin nollautuu ja palauttaa tehdasasetukset.


Tämä ohje on hyvin yleinen ja toimii useimmissa meilläkin myynnissä olevissa malleissa. Jossain Android puhelimissa tosin tekniikka on erilainen. Jos tarvitset apua puhelimen Hard Reset nollauksen kanssa, laita meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@halpis.fi niin autamme sinua mielellämme!

Kätevä paikka Hard Reset nollauksille on myös tässä: http://www.hardreset.info/

Kyseessän on siis englanninkielinen sivusto, josta löytyy lähes kaikkien Android puhelimien Hard Reset infot. Kannattaa sieltä ainakin käydä katsomassa ja hakuun vain laittaa oman puhelimensa mallin.
Applen iOS puhelin

Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, Applen logo vilkkuu tai jokin muu vastaava virhe, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan. Ohjeiden avulla asetetaan Applen iPad tai iPhone DFU tilaan (Device Frimware Update) Tämä siis nollaa tiedot Applen laitteesta. Muista ensin asentaa koneellesi uusin iTunes versio! Tai varmistu, että sinulla on käytössä uusin iTunes versio seuraavan ohjeen mukaisesti:

1.  Avaa iTunes.

2. Klikkaa "Ohje" vasemmasta yläkulmasta.

3. Valitse "Etsi päivityksiä."

4. Jos päivityksiä löytyy, asenna ne ja käynnistä tämän jälkeen tietokoneesi uudelleen. 


Tämän jälkeen, kun olet varmitunut siitä, että käytössäsi on uusin iTunes versio, voit suorittaa nollauksen tämän ohjeen mukaisesti: 


1. Avaa iTunes sovellus ja yhdistä iPhone tai iPad tietokoneeseen mukana tulleella kaapelilla. Tässä on tärkeä käyttää aitoja tai OEM kaapeleita, sillä usein halvemmissa kiinalaisissa kaapeleissa on ongelmia yhteyden kanssa iTunesiin. Applen Lightning kaapelin voit ostaa tästä.

2. Pidä pojassa kotipainiketta ja käynnistyspainiketta samaan aikaan.

3. Päästä irti käynnistyspainikkeesta 10 sekunnin kohdalla, mutta jatka kotipainikkeen painamista, kunnes iTunes näyttää, että se on havainnut palautustilassa olevan iPhonen tai iPadin.

4. Tässä vaiheessa Applen näyttö pitäisi olla musta, jos näytössä näkyy Apple logo, DFU mode on mennyt pieleen ja kyseessä on normaali palautus. Voit kokeilla samaa uudelleen. DFU tila on onnistunut, kun Applen näyttöön ei ilmesty logoa.

5. Tämän jälkeen voit nollata ja palauttaa Applen laitteen. iTunes alkaa lataamaan uusinta versiota Applen palvelimilta ja latausta voit seurata iTunes sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevasta nuolesta klikkaamalla.6. Tämän jälkeen Applen iTunes lataa uusimman ohjelmiston ja laite käynnistyy uudelleen. Tämän DFU nollauksen pitäisi poistaa kaikki mahdolliset ohjelmisto virheet. Jos virhe ei kuitenkaan poistu, voi kyseessä olla fyysinen ongelma.

________________________________

Apple, käynnistyksen pakottaminen, (Force Start)

  Voit kokeilla Applen puhelimelle myös käynnistyksen pakottamista, eli niin sanottua Force Start toimintoa. Tämä käynnistyksen pakottaminen auttaa silloin, kun puhelin ei jostain syystä käynnisty laisinkaan.

  1. Laita iPhone laturiin ja anna vaikka latautua 15 minuuttia

  2. Paina koti- ja käynnistyspainiketta molempia yhtä aikaa pohjassa, kunnes puhelimen näyttöön ilmestyy Applen logo ja odota, että puhelin tai tabletti käynnistyy.

  3. Tämän toiminnon pitäisi pakottaa puhelin käyntiin, tämä saattaa kestää aluksi normaalia pidempään.

  4. Jos tämä ei kuitenkaan auta, yritä vielä uudelleen ja lataa akkua vaikka 30 minuutin ajan.

  _______________________________

  Jos puhelimesi kaipaa huoltoa tai korjausta (myös ne, joita meiltä ei ole ostettu) voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@halpis.fi. Muista kertoa puhelimesi malli ja kuvaile vika mahdollisimman tarkasti. Saat vastauksena tarjouksen puhelimen korjauksesta.

  Halpis.fi

  Kommentit

  Suosittuja tekstejä

  Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

  Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

  Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

  Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

  Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

  Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

  Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

  Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis