Siirry pääsisältöön

Puhelimia kiinasta

Puhelin kiinasta, ennakkokäsityksiä

Monilla saattaa olla kiinalaisiin puhelimiin oma ennakkokäsityksensä. Usein tähän käsitykseen liitetäänkin se, että kiinassa valmistettavat puhelimet ja kiinalaiset merkit olisivat jotenkin huonolaatuisia, kopioituja feikkejä tai halvalla myytyä "roskaa". Noh, valitettavan usein tätä kuulee, sillä se omalta osaltaan onkin totta. Kiinasta löytyy vaikka ja mitä juuri näitäkin edellä mainittuja tapauksia löytyy edelleenkin.

Tehdäänkö kiinassa hyviä puhelimia? 

Täytyy kuitenkin muistaa, että myös kiinassa on laadukkaita merkkejä ja brändejä jotka valimistavat täysin eri tasoisia tuotteita, kuten vaikka puhelimia, kuin nämä väärentäjät. Täytyy vaan olla tarkkana mitä ja mistä ostaa. Monelle ei varmastikaan sellaiset merkit kuten Oppo ja Vivo sano yhtään mitään, mutta entä One Plus, se on ainakin Suomessa tunnettu? Nimittäin Oppo ja Vivo ovatkin samaa yhtiötä One Plussan kanssa, mutta vain eri merkki, joilla puhelimia myydään ja ne ovat kiinalaisia merkkejä. 

Toinen argumentti mitä käytetään kiinalaisten ja muiden merkkien vertailussa on se, että "kaikkihan siellä kiinassa nykyään tehdään, myös Applet." Tämä onkin totta. Applen iPad ja iPhone laitteiden takana lukeekin Designed by Apple in California Assembled in China. Tässä onkin se kaikkein tärkein ja merkittävin ero. Vaikka Apple tehdään ja kasataan kiinassa, se suunnitellaan aivan jossain muualla. Kiinalaiset puhelimet suunnitellaan lähtökohtaisesti aina Kiinassa. 

Merkeillä kuten Apple on myös vähän tiukempi laadun valvonta, kuin muilla kiinalaisilla merkeillä. Se tarkoittaa siis sitä, että tehtaalla lähtee maailmalle suhteessa paljon vähemmän viallisia laitteita, kuin vastaavilla kiinalaisilla merkeillä. Tämä onkin pitkään ollut haaste, mutta tässä nyt kiinalaiset merkit ovat ottaneet suuria askeleita eteenpäin.

Kokemuksesta voinkin sanoa, että muutamia vuosia aikaisemmin, vikaprosentit kiinalaisten puhelimien kohdalla ovatkin olleet suurempia, kuin vaikka Applen, mutta luku on tullut hurjaa vauhtia alaspäin. Korjataan nyt sen verran kuitenkin, että ei alussakaan olla puhuttu kaksinumeroisesta prosenttiosuudesta, vaan ihan yksinumeroinen on ollut! :) Ja tämän suhteen ei kuitenkaan ole ”ongelmia” sillä laitteilla on 12kk takuu ja me kannamme niistä vastuun, mikäli ongelmia takuun aikana ilmenee. Meiltä löytyy myös huollot ja korjaukset takuun jälkeenkin. 

Kannattaako ostaa kiinalainen puhelin?

Ehdottomasti KYLLÄ! Kiinalaiset puhelimet ovat ensinnäkin edullisempia, sillä brändin ja oman imagon rakentamiseen käytetään huomattavasti vähemmän rahaa, kuinka moni on nähnyt meillä (Halpis.fi verkkokaupassamme) myynnissä olevien kiinalaisten puhelimien mainoksia vaikka televisiossa, ei varmaankaan kukaan! Ja miksipä niitä mainostettaisiinkaan täällä, koska maailman suurimmat älypuhelinmarkkinat ovat Kiinassa ja siellä riittää tarpeeksi asiakkaita myös vähän pienemmille merkeille. Jonka takia useat uutuudet eivät valitettavasti koskaan löydä tietään Suomeen, merkkejä kun on niin paljon. 

Toisekseen kuten aikaisemmin tullut ilmi, varmaankin 99% puhelimista valmistetaan jossain määrin kiinassa, joten kiinalaiselta puhelimelta ei yksinkertaisesti voi välttyä, merkki toki saattaa olla länsimainen. Lisäksi useissa malleissa käytetään samoja osia, kuin vaikka Sonyn tai Samsungin puhelimissa. Usein muistit ja prosessorit ovatkin Samsungilta ja kamerateknologia Sonylta ja vielä näyttö Sharpilta (joka muuten japanilainen) niin enää kokoaminen tapahtuu Kiinassa. Kolmannekseen tämä on valtava mahdollisuus hankkia jotain uutta ja erilaista sellaista, mitä ihan jokaisella ei olekaan. Enkä nyt puhu pelkästään uudesta merkistä, vaan ominaisuuksista, kuten vaikka suuresta akusta, isosta näytöstä tai sormenjälkitunnistuksesta, joka on integroitu näyttöön. Tämä on muuten vain Vivon uudessa malissa ja sitä ei tällä hetkellä ole kenelläkään muulla.
Tässä varmasti ne kaikkein tärkeimmät syyt siihen, miksi kannattaa edes harkita kiinalaisen älypuhelimen ostamista! Valikoimaa voit käydä kurkkaamassa täällä

Suurimmat älypuhelimien valmistajat 

Maailman suurimmat älypuhelimien valmistajat kappalemäärien mukaan ovat järjestyksessä Samsung, Apple, Huawei, Oppo ja Vivo. Nämä suurimmat vievät markkinoista noin 60%-70% jättäen lopuille pienemmille kiinalaisille merkeille jäljelle jäävät osuudet. Näistä erityisesti kiinalaiset Oppo ja Vivo ovat kasvattaneet eniten omia myyntimääriään, kun taas muut pysyneet samoissa tai vähentyneet. Voidaankin todeta, että suurin osa maailmassa myydyistä puhelimista onkin juuri kiinalaisia! 

Jos jokin jäi mietityttämään tai haluat tutustua paremmin kiinalaisten älypuhelimien tarjontaan, klikkaa itsesi ostoksille verkkokauppaamme tai laita viestiä sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@halpis.fi niin autamme sinua 10 vuoden kokemuksella kaikin mahdollisin keinoin!


Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis