Siirry pääsisältöön

Miten parannan iPhonen tai iPadin akun kestävyyttä?

Loppuuko iPhonen tai iPadin akku kesken työpäivän, vai ärsyttääkö muuten vaan olla latailemassa puhelinta tai pädiä juuri silloin, kun ei olisi aikaa? Ei hätää, keräsimme tähän postaukseen muutamia yleisiä ja tunnettuja tapoja säästää iPhonen akkua. Voit kokeilla vaihtoehdoista juuri sinulle sopivia, tai vaikka testata kaikkia samaan aikaan. 

Teknologia on puhelimissa mennyt hurjaa vahtia eteenpäin. Erityisesti puhelimien näytöt ovat suurentuneet, tarkkuus on lisääntynyt ja yleisesti ottaen kaikissa on tullut paljon tehokkaampia. Mutta tällä on totta kai myös ovat huonot puolensa, nimittäin akku. Akku ei ole pysynyt älypuhelimien kehityksessä mukana ja usein akku onkin se mikä "jarruttaa" puhelimien muita ominaisuuksia. Applen laitteissa oleva iOS käyttöjärjestelmä on Androidiin verrattuna hyvin kevyt ja jo lähtökohtaisesti kuluttaa paljon vähemmän virtaa ja pyörii sujuvammin vähän heikommallakin prosessorilla.

Silti Applen laitteissa akku ei aina kuitenkaan kestä edes koko työpäivää. Listaamme tähän yleisimpiä ratkaisuja, joiden avulla voit pidentää iPhonen tai iPadin akun käyttöaikaa.

________________________________ 

1) Älä sulje sovelluksia

Applen iPad tableteissa ja iPhone puhelimissa taustalla olevat sovellukset saa suljettua pitämällä kotinäppäintä pohjassa, jolloin sovellus valikko aukeaa. Tämä sovelluksien poisto ei kuitenkaan säästä akkua, vaan päin vastoin. Sovellukset ovat jääneet puhelimen RAM (käyttömuisti) muistiin, jossa ne eivät kuluta virtaa, mutta jos ne sulkee ja avaa uudelleen puhelin joutuu hakemaan ne uudelleen muistiin, joka kuluttaa virtaa. Asia vaikuttaa kyllä oudolta, mutta se on näin.

Itseasiassa jopa Apple itse on sanonut näin. Sovelluksista vastaava Craig Federighi on todennut, ettei sovelluksien poisto taustalta paranna akun kestoa mitenkään.

2) Päivitä iOS käyttöjärjestelmä

Päivitä iPadiin ja iPhoneesi uusin iOS käyttöjärjestelmä, esimerkiksi iTunes sovelluksen kautta. Uusimmat käyttöjärjestelmät kuluttavat yleisesti ottaen aina vähemmän virtaa ja ne ovat paremmin optimoituja.


3) Sulje bluetooth

Sulje puhelimesi bluetooth yhteys, kun et sitä tarvitse. Bluetooth kuluttaa paljon virtaa, vaikka se ei olisi yhdistettynä mihinkään laitteeseen.


4) Pienennä ruudun kirkkautta

Ruudun kirkkautta kannattaa pienentää, ainakin sisätiloissa ollessa. Ruutu on yksi suurimmista virtaa kuluttavista komponenteista ja sen takia kirkkautta kannattaakin hieman pienentää. Aluksi kirkkauden pienennys saattaa tuntua oudolta, koska näyttä hieman tummenee, mutta siihen tottuu todella nopeasti ja hetken käytön jälkeen sitä ei edes huomaa. Automaattinen ruudun kirkkaus yleensä pitää näytön kirkkauden hyvin säädettynä valon mukaan.


5) Sulje värinähälytys

Sulje puhelimesi värinähälytys. Värin kuluttaa akkua, eikä sitä edes aina huomaa. Päivän aikana saattaa tulla jopa satoja ilmoituksia ja aina jos puhelin värähtää ilmoituksen johdosta, se kuluttaa akkua.


6) Sulje WiFi yhteys

Sulje puhelimesi WiFi, sillä se kuluttaa akkua. Jos puhelin aktiivisesti etsii uusia WiFi verkkoja, se rasittaa akkua kohtuuttoman paljon. Kannattaa siis aina sulkea WiFi, kun sitä ei ole käyttämässä. Näin WiFi ei turhaan pyöri taustalla.


7) Poista automaattiset sovelluksien päivitykset

Asetuksista (Asetukset - iTunes ja AppStore - Päivitykset täppä pois). Kun tämä on poistettu, iPad tai tai iPhone ei tarkista automaattisesti sovelluksien päviityksiä, eikä näin ollen lataa tai asenna niitä. Sovellukset voit manuaalisesti päivittää vaikka silloin, kun laite on laturin päässä ja ei ole tarvetta säästää virtaa.


8) Estä sovelluksien toiminta ja päivitys taustalla

Asetuksista (Asetukset - yleiset - sovelluksien toiminta taustalla täppä pois) tämän asetuksen avulla iPhone tai iPad ei automaattisesti päivitä Facebookia, Instagramia tai muita sovelluksia. Tämän ansiosta akkua säästyy, koska puhelin ei aktiivisesti päivittele ja seuraa sovelluksien ilmoituksia.

________________________________

Näillä kikoilla varmasti jokainen saa vähän pidennettyä oman Applen iPhonen tai iPadin akun kestävyyttä. Toki, jos näilläkään kikoilla ei iPadin tai iPhonen akku kestä toivottua aikaa, on syytä tarkistaa akun fyysinen kunto ja jopa vaihdattaa se. Meiltä löytyy myös palvelut Applen akkujen vaihtoon. Voit laittaa meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@halpis.fi niin katsotaan asiaa vähän tarkemmin!

- Halpis.fi

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis