Siirry pääsisältöön

Applen uusi iOS 12 käyttöjärjestelmä iPhonelle ja iPadille

Applen uusi iOS 12 käyttöjärjestelmä

Apple on tunnettu sen omasta iOS käyttöjärjestelmästään. Apple on ainoa joka ei käytä muissa älypuhelimissa olevaa Googlen kehittämää Android käyttöjärjestelmää. Monelle Applen iOS onkin se suurin syy ostaa Applen tuote, koska iOS käyttöjärjestelmä on monessa tavassa nopeampi ja jopa helpompi käyttää kuin vastaava Android.

Apple onkin julkaisemassa uuden iOS 12 käyttöjärjestelmänsä vuoden 2018 aikana. Käydäänkin tässä hieman läpi uuden iOS 12 käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. iOS 12 lanseerataan siis testaukseen nyt kesäkuun aikana ja lanseeraus avoimeen jakeluun pitäisi tapahtua syksyllä 2018. iOS12 tullaan todennäköisesti julkaisemaan ensin uusimmille Applen iPhone puhelimille ja myöhemmin vanhemmille malleille.

Applen iOS12 julkaistaan vuoden 2018 syksyllä.


1) Sovellukset toimivat kaikilla laitteilla

Jatkossa iPad, iPhone ja Mac OS käyttöjärjestelmille tarkoitetut sovellukset toimisivat kaikki samalla alustalla. Tähän asti iPadille, iPhonelle ja MacBookille tehdyt sovellukset eivät aina sovi yhteen, mutta jatkossa sama sovellus toimisi kaikilla laitteilla, joten sitä ei tarvitse koodata jokaiselle laitteelle erikseen.

2) Vaakatason kasvojentunnistus

Uudessa iPhone puhelimessa on kasvojentunnistus, mutta tähän asti se toimii vain puhelimen ollessa pysty asennossa. Uuden iOS12 käyttöjärjestelmän myötä, puhelin tunnistaisi kasvot myös ollessaan vaakatasossa.

3) NFC parannuksia

Applen huhutaan laittavan uuteen iOS12 käyttöjärjestelmään laajan ja turvallisen tuen NFC ominaisuudelle. Nykyään sillä voi maksaa ostokset, mutta tulevaisuudessa NFC ominaisuudella voisi avata lukkoja, kuten vaikka oman kotioven, jolloin erillisiä avaimia ei tarvita. Tämä ominaisuus totta kai tarvitsee myös laajan tuen muilta, jotta sen täyttä potentiaalia voidaan 100% hyödyntää.

4)  Aikuisille suunnatut valvonta sovellukset

iOS12 käyttöjärjestelmässä arvellaan olevan joukko erilaisia sovelluksia ja ominaisuuksia, jotka helpottavat vanhempien valvontaa lasten puhelimien käytössä. Sovelluksesta esimerkiksi näkisi miten ja missä puhelinta on käytetty, sekä kuinka paljon. Ominaisuus myös seuraisi, kuinka paljon Applen iOS laitteita on käytetty päivän aikana yhteensä. Tämä helpottaisi huomattavasti älypuhelimien ja tablettien käytön seurantaa.

5) Joukko muita ominaisuuksia

Applen SIRIn integraatiota yhä syvemmälle iOS käyttöjärjestelmään, kuten vaikka omien valokuvien etsintä, kalibrointi, ja järjestely SIRIn avulla, esimerkiksi kasvojen tunnistamisen avulla. Uudelleen suunniteltuja sovelluksia ja paranneltuja asetuksia.

iOS 12 tuokin mukanaan joukon uusia ominaisuuksia, sekä tukun parannuksia nykyiseen iOS11 versioon. Suurimmat muutokset eivät kenties näy käyttäjällä laisinkaan, vaan ne ovatkin turvallisuudessa, nopeudessa ja luotettavuuden parantamisessa. iOS12 julkaistaan syksyllä 2018 ja sen oletetaan tukevat Applen laitteita jopa iPhone 5S puhelimeen asti.

- Halpis.fi

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis