Siirry pääsisältöön

Millainen on Blackview IP68 luokiteltu älypuhelin?

Valikoimastamme löytyy useita IP68 luokituksen omaavia puhelimia ja BV eli Blackview on näistä ehdottomasti suosituin verkkokaupassamme. Päätimmekin siis tehdä pienen postauksen siitä, millaisia nämä puhelimet oikeasti ovat, miltä ne näyttävät ja mitä ne oikein kestävät. 

 Ulkomuoto ja kestävyys

Kuten olettaa saattaa, nämä kestävät IP86 luokitellut mallit eivät ole ihan mitään markkinoiden pienimpiä tai kevyimpiä älypuhelimia, puhumattakaan paksuudesta. Jos siis etsit kevyttä ja pientä puhelinta, IP68 lukiteltu vedenkestävä, iskunkestävä ja pölytiivis älypuhelin ei varmaankaan ole sinun valintasi. 

Pääosin BV puhelimet noudattelevat ulkomuodoiltaan hyvin samanlaista linjaa, kautta malliston. Puhelimien reunoilla ja päissä on kumia, joka vaimentaa kovia iskuja, takana on akku ja SIM kortti piilotettu ruuveilla avattavan kannen taakse ja näytön reunoilla on "tilaa." Kyseessä ei ole sellainen moderni "reunaton" näyttöpuhelin, kuten vaikka Samsungin Galaxy Edge mallit. Tämän muotoilun ansiosta BV puhelimet kestävät hyvin kolhuja sekä iskuja.


Mitä IP68 luikiteltu älypuhelin oikein kestää?

Usein myös kysytään, mitä sitten se IP68 luokitus tarkoittaa ja mitä puhelin oikeastaan kestää? Virallisen IP68 luokituksen mukaan puhelin siis kestää:

          1) Upoksissa 1,5 metrin syvyydessä, makeassa vedessä. Pitäkaikainen altistuminen suolaiselle merivedelle heikentää tiivisteitä.
     
      2) Maksimissaan 30 minuutin ajan. Puhelin on siis 99% pölytiivis, eli aukot, kuten latausportti, 3.5mm kuulokeliitäntä ja kaiutin on tehty niin, ettei pölyä pääse puhelimen sisään. Tähän on kuitenkin jätetty 1% mahdollisuus siihen, että pölyä saattaa jostain päästä puhelimen sisään, mikä on totta kai ymmärrettävää.

Jotkut saattavat mainostaa, että puhelin kestäisi jopa saunassa, mutta tämä on vähän virheellinen tieto. Edes kelloja, jotka kestävät 300 merin syvyydessä ei kannata käyttää saunassa, sillä kuumuus ja höyry haurastuttaa tiivisteitä, jonka takia puhelimen kestokyky heikkenee.

3) Iskuja ja kolhuja. Usein ei ole aina selvää, kestääkö IP luokituksen puhelin iskuja ja kolhuja. Nimittäin Samsungin Galaxy S9 ja Applen iPhone 7 taitavat olla myös IP67 luokituksen omaavia, mutta ulkomuodon perusteella ne eivät ehkä kovin helpolla kolhuja kestä. Tämä selviääkin parhaiten tarkastelemalla puhelimen ulkomuotoa ja käyttämällä selkeää maalaisjärkeä!Mitä kestävä, IP68 luokitellun puhelimen mukana sitten tulee? 

1) Itse puhelin, totta kai! :)

2) Suomalaiseen käyttöön tarkoitettu, CE hyväksytty, Blackviewin oma verkkovirtalaturi

3) Blavkviewin oma USB kaapeli, joka on puhelimen mallista riippuen joko Micro USB tai C tyypin USB liittimellä varustettu. Kaapelin pää on yleensä normaalia pidempi, koska puhelimen USB liitin on syvällä suojuksien alla, jolloin välttämättä muita USB kaapeleita ei mallin kanssa edes pysty käyttämään.  

4) Uuden puhelimen mukana tulee myös aina Blackviewin omat kuulokkeet, jotka eivät laadultaan ehkä ihan vastaa sellaista, että niistä saisi hyvän elämyksen, mutta kuitenkin menevät käytössä vallan mainiosti. Jos aktiivisesti kuuntelet musiikkia, suosittelemmekin käytettäväksi esimerkiksi Bluedion vastamelukuulokkeita, jotka voit kätevästi yhdistää puhelimeen bluetooth yhteyden kautta.

5) OTG liitin. OTG liitin on kuvissa näkyvä pieni johto, jolla voit kiinnittää puhelimeen ulkoisen USB laitteen, kuten vaikka muistitikun. Tässä on myös normaalia pidempi pää, jolloin muita liittimiä ei välttämättä iskunkestävien puhelimien kanssa pysty käyttämään.

6) Lisävarusteet. Nämä ovat siis sellaisia, jotka voit tilata puhelimen mukaan, erikseen. Näitä ovat ainakin suojakuori ja panssarilasi. No, nyt joku saattaisi kysyä, miksi iskunkestävän puhelimen kanssa pitäisi käyttää vielä suojakuorta ja panssarilasia? Suojakuori saattaa myös olla enemmän sen ominaisuuksiensa takia kannattava, eli sisään mahtuu pieniin taskuihin, vaikka pankkikortti ja suojakuoren läppä toimii ikään kuin "näköesteenä" jolloin ihan niin helposti ei sivullinen tiedä, mitä näytölläsi lukee. 

Panssarilasi sen sijaan suojaa hyvin näyttöä, vaikka näytössä onkin Gorilla Glass pinnoite, kyse on silti loppujen lopuksi kosketusnäytöstä, joten turhaa riskiä ei kannata ottaa, vaan kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan myös panssarilasi, jos epäilee että sille saattaisi olla tarvetta. 

 Yhteenveto

Loppujen lopuksi puhelimen käyttö on kuitenkin täysin samanlainen kokemus, kuin ihan minkä tahansa muunkin Android puhelimen käyttö. Sillä muutoksella, että koko on vaan hieman normaalia suurempi ja ulkoinen "habitus" puhelimella on todella jämäkkä. 

Näitä kestäviä IP68 luokiteltuja malleja onkin mennyt paljon rakennustyömaalle, metsureille, aktiivisille retkeilijöille, veneilijöille ja kaikille niille, kenellä mahdollisesti on vaarana se, että puhelin saattaa aktiivisessa käytössä saada siipeensä. 

Usein myös ajatellaan, että tehokkuudesta on tingitty, jotta puhelin on saatu vedenkestäväksi, iskunkestäväksi ja pölytiiviiksi, haluamme kuitenkin kumota tämän väitteen. Esimerkiksi Blacvkiew BV9000 Pro on varustettu 6GB keskusmuistilla, Full HD näytöllä ja 128GB tallennustilalla, jotka 100% varmuudella kestävät vertailun minkä tahansa mallin kanssa! 

- Halpis.fi, verkkokauppa, josta löydät kaikki suosituimmat IP68 turvaluokitellut puhelimen Suomen parhaasen hintaan! Tule tutustumaan valikoimiimme täällä!

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis