Siirry pääsisältöön

Suositut kiinalaiset matkapuhelin valmistajat

Kiinasta kajahtaa! Kiinassa sijaitsevat maailman suurimmat älypuhelinmarkkinat ja kohta (ellei jo nyt) sieltä löytyy myös maailman suurimmat älypuhelinvalmistajat! Kaikki varmasti tuntevat amerikkalaisen Applen sekä korealaisen Samsungin ja suomalaisen Nokian. Maailmalta löytyy kuitenkin kymmeniä ja taas kymmeniä muitakin merkkejä, jotka ainakin länsimaissa ovat jääneet vähemmälle huomiolle, suurten valmistajien viedessä markkinat.

Kiinassa tilanne alkaa kuitenkin jo olla toinen. Tuolla maailman suurimmilla markkinoilla suurin osa myydyistä puhelimista on kiinalaisvalmisteisia ja omat markkinat ovatkin nostaneet kiinalaiset älypuhelimet suureen suosioon.

Sittemmin länsimaihin on rantautunut kaikkien tuntema kiinalainen One Plus puhelin, sekä sittemmin viimeisenä suomeen DNA toi myyntiin ensimmäisenä virallisena maahantuojana Xiaomin, joka on ehkä One Plussan ohella se kaikkein tunnetuin kiinalainen valmistaja. 

Käydäänkin tässä postauksessa nyt läpi suurimmat ja tunnetuimmat kiinalaiset valmistajat, sekä nostetaan esille muutamat varteenotettavat pienemmät haastajat. Aloitetaan kuitenkin niistä kaikkien tuntemista merkeistä.

_______________1) One Plus

One Plus puhelinta Suomessa myyvät tällä hetkellä vain Telia ja Elisa. Paljon muualta ei tätä One Plus puhelinta kannata edes uutena ostaa, sillä jopa suoraan Kiinasta tilattuna hinta on jopa kalliimpi, kuin Suomesta ostettuna Elisalta tai Telialta. 

One Plus on perustettu vuonna 2013 ja se on jo julkaissut yhteensä 7 eri älypuhelinta. Alkuvaiheessa yhtiön markkinointi perustui siihen, että määrä pidettiin alhaisena, jolloin hype puhelimen ympärillä saatiin nousuun. Sittemmin One Plus on nostanut tuotanto määriään huomattavasti. 
Käytetyt One Plus puhelimet löydät nyt myös meiltä! Klikkaa itsesi ostoksille sivuillemme osoitteeseen www.halpis.fi!  Valitsemalla käytetyn mallin, voit säästää jopa satoja euroja uuteen vastaavaan verrattuna.

2) Xiaomi

Xiaomia pidetään yleensä Kiinan omana "Applena" sillä Xiaomi on ollut yksi ensimmäisiä kiinalaisia valmistajia, joka on keskittynyt laatuun ja hinta on ollut myös sen mukaista. Xiaomin puhelimet ovat perinteisesti olleet kalliimpia kuin muiden vastaavien merkkien ja Xiaomi on sillä pyrkinyt erottautumaan massasta ja olemaan erossa hyvinkin raadollisesta hintakilpailusta.


3) Huawei

Huawei, joka ehkä tarkemmin tunnetaan Honor tuotemerkistään. Huawei on perustettu jo vuonna 1988 ja se on keskittynyt pääasiassa verkkoliiketoimintaan ja se onkin jossain määrin ollut Nokian kilpailija, verkoissa. Sittemmin Huawei on keskittynyt myös älypuhelimien myyntiin ja Huawei onkin yksi ensimmäisistä kiinalaisista malleista, joka on ollut Euroopassa myynnissä.
Huawein onkin ollut helppo saada sen älypuhelimia myyntiin länsimaisille operaattoreille, sillä Huawei on tehnyt lukuisia verkkoratkaisuja niin 3G kuin 4G tekniikassakin useille operaattoreille useiden vuosien aikana.

4) Vivo

Vivo on hyvin tuntematon merkki länsimaissa. Vivo on kuitenkin kiinassa tunnettu ja se kuuluukin Oppon ja One Plussan kanssa samaan yritykseen. Näitä valmistavalla yrityksellä on siis kolme eri tuotemerkkiä, joista One Plus on Euroopassa tunnetuin. 

5) Oppo

Oppo on tosiaan kuten mainittua, kolmas tuotemerkki saman yrityksen valikoimassa, joissa muita ovat One Plus ja Vivo. Oppo on erityisen suosittu Kiinassa ja se onkin One Plussan ja Vivon ohella yksi suosituimmista merkeistä Kiinassa.  Oppo, Vivo ja One Plus kaikki kolme kuuluvatkin samaan yhtiöön, joista erityisesti Vivo ja Oppo ovat keskittyneet kiinaan ja One Plus Eurooppaan.

6) Doogee

Doogee on monelle varmasti tuntematon uutuus. Doogee on niin ikään kiinalainen valmistaja, joka on huomattavasti pienempi, kuin edellä mainitut. Doogee valmistaa älypuhelimia ja IP68 luokituksen omaavia kestäviä puhelimia, joista ehkä tunnetuin on Doogee S60. Doogee puhelimet löydät meiltä! Doogee on myös varsin uusi tulokas markkinoilla, muta saavuttanut ainakin kiinassa jo vankkaa jalansijaa.

7) Blackview

Blackview, eli tuttavallisemmin pelkkä BV keskittyy puolestaan suurimmaksi osaksi vain IP68 sarjan puhelimiin. BV onkin tuonut markkinoille monia malleja, joista BV5000 aloitti ensimmäisten joukossa, ja BV9000 Pro on tällä hetkellä tuorein malli. BV on ehdottomasti yksi maailman parhaista IP68 luokituksen omaavien puhelimien valmistaja. BV puhelimia ei kuitenkaan liiammin Euroopan markkinoilla myydä, mutta nämäkin löydät meiltä!

8) Hom Tom

Hom Tom  tuo monelle mieleen perinteisen navigaattori valmistajan Tom Tomin, mutta tällä ei toki ole tämän kanssa mitään tekemistä. Tosin nimi on ehkä valittu niin, että se saattaisi Tom Tomiin viitata ja sitä kautta loisi tunnettavuutta. Hom Tom valmistaa myös laadukkaita puhelimia, joissa käytetään paljon Sonyn ja Samsungin osia, mutta hinta on todella edullinen. Hom Tom puhelimet löytyvät myös meiltä.

9) Vernee

Vernee puolestaan on hieman uudempi tulokas edellä mainittujen ohella, sillä Vernee on perustettu vasta vuonna 2016. Yhtiö on siis vasta muutaman vuoden ikäinen, mutta silti pystynyt luomaan huippupuhelimia edulliseen hintaan.

_______________


Välillä tosiaan tuntuu, että kiinasta pulpahtaa kuukausittain uusia puhelimien valmistajia, siksi kannattaakin olla tarkkana merkkien kanssa. Usein takuu saattaa muodostua ongelmaksi varsinkin, jos valmistajalta on tullut vain muutama puhelin ja se jälkeen ollut hiljaista. Ainakin edellä mainitut merkit ovat sellaisia, jotka mielestämme ovat varteenotettavia vaihtoehtoja ja listan ensimmäiset puhelimet ovat niitä "tunnetuimpia" kiinalaisia älypuhelimia.
Kiinasta tulee siis todella hyviä malleja ja osa ei edes tiedä, mitkä kaikki puhelimet ovat alun perin kiinalaisia. Myös Applen puhelimet valmistetaan kiinassa, mutta ne suunnitellaan Yhdysvalloissa, suunnittelun ja valmistuksen eriytymisellä onkin suurin eroavaisuus, sillä kiinalaiset puhelimet usein valmistetaan ja suunnitellaan Kiinassa!
-        

      Halpis.fi
Korkeiden hintojen kampittaja!

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis