Siirry pääsisältöön

Applen iPad tabletin nimeäminen ja eri mallien erottelu

Apple on julkaissut uuden tabletin lähestulkoon vuosittain aina vuodesta 2010 lähtien ja usein samasta tabletista on julkaistu useampi malli, eri väreissä, eri muisteissa ja WiFi tai 3G/4G versiona. Vuosien saatossa Applen iPad tabletteja onkin lanseerattu melkoinen määrä ja hyvin usein ne saattavat mennä sekaisin, koska nimeäminen on joskus vähän haasteellista.  Käydäänkin tässä postauksessa karkeasti läpi, millaisia Applen iPad laitteita on julkaistu ja pistetään niitä vähän omiin kategorioihinsa, joten tablettien hahmottaminen on helpompaa.


1) Apple iPad 1st, iPad 2, iPad 3 ja iPad 4 

Ensimmäinen kategoria käsittää siis Applen ensimmäiset iPad tabletit, jotka on nimetty puhtaasi lisäämällä numero iPad nimen perään. Tämä mallien nimeäminen päättyy siis iPad 4 malliin, joka on siis 4. tabletti ja julkaistu joulukuussa 2012. Kaikki neljä iPadia ovat ulkomuodoiltaan hyvin samalaisia ja niiden erottaminen onkin melko hankalaa. Kaikista malleista löytyy myös WiFi sekä 3G/4G versioita ja muistit alkavat 16GB malleista aina 64GB malleihin.

2) iPad Air ja iPad Air 2

Seuraavaan kategoriaan lisätään sitten Applen iPad Air tabletit. Air tableteissa numerot lähtevät siis jälleen "alusta" eli ensimmäinen iPad Air on ilman numeroa ja tämän seuraaja Apple iPad Air 2 on nimetty siis numerolla 2. Nämä Air mallit ovat kaikki siis uudempia, kuiten esimerkiksi iPad 4 tabletti. Applen iPad Air malli julkaistiin marraskuussa 2013 ja Air 2 malli seuraavana vuonna, eli 2014. Tämän jälkeen mentiin pitkään ilman uusia iPad malleja. Applen iPad Air ja Air 2 mallit ovat kooltaan hieman erilaisia kuin aikaisemmat mallit. Tabletti on kevyempi ja huomattavasti ohuempi kuin edeltäjänsä ja näistäkin Applen malleista on julkaistu WiFi sekä 4G versota useilla muisteilla, jotka nekin alkavat 16GB muisteista aina 64GB muisteihin.

3) Apple iPad 2017

Kolmanteen kategoriaan menee sitten iPad 2017, joka on nimensä mukaisesti julkaistu vuonna 2017. Tässä kohtaa nimeäminen on mennyt jälleen uudelleen, sillä iPad erotetaan muista vain vuosiluvulla 2017. Kuten muistakin malleista, tästäkin on julkaistu omat WiFi sekä 4G versiot, sekä muistit alakvat 32GB malleista aina 128GB malleihin.

4) Apple iPad Pro

Neljänteen kategoriaan meneekin sitten Applen iPad Pro tabletit, joissa on nyt aikaisemmista poiketan unohdettu kokonaan numerot ja lisätty vain liite Pro perään, joka erottaa tämän Applen iPadin sitten muista malleista. Applen iPad Pro malleissa löytyy peräti 3 erilaista näytön kokoa, on 12.9", 10.5" sekä 9.7" näytöt. Ensimmäiset iPad Pro mallit julkaistiin jo 2015, joten niiden julkaisu siis ajoittuu samoihin aikoihin aikaisempien mallien kanssa. iPad Pro tablettien sisällä tabletit on vielä eritelty 1st ja 2nd generaatioihin, eli Pro tableteista on kaksi eri mallia.

5) iPad 2018

Viidennessä ryhmässä voisi puolestaan olla Applen iPad 2018, jossa on niin ikään lisätty tabletin perään vuosiluku kuvaamaan julkaisu ajankohtaa. Kuten muistakin, tästäkin on useampia muisteja, värejä sekä WiFi ja 4G versiota.

6) iPad Mini 1st, Mini 2, Mini 3 ja Mini 4

Kuudenteen ja meidän ryhmittelyssämme viimeiseen ryhmään menevät sitten Applen iPad Mini tabletit. Mini malleissa nimeäminen on samalainen kuin ryhmän 1 laitteissa, joten tässä onkin syytä olla tarkkana, etteivät tabletit mene sekaisin. Mini malli on onneksi helppo erottaa muista, sillä se on nimensä mukaisesti Mini mallinen, eli näyttö on vain 7.9 tuumainen.

Ensimmäinen iPad Mini julkaistiin 2012 ja viimeisin, eli Mini 4 vuonna 2015. Mini malleistakin löytyy WiFi sekä 4G mallit ja muistit lähtevät 16GB malleista aina 128GB malleihin.

______________________________

Toivottavasti tämä hieman hahmottaa sopivan Applen iPad tabletin valitsemista ja tarkastelua. Kokosimme tähän vielä taulukon, josta näet iPad mallit aina julkaisuvuoden mukaisessa järjestyksessä.

Listan perässä on vielä viimeisin iOS versio, josta voit kätevästi tarkistaa mikä on viimeisin iOS versio, joka kyseiselle tabletille on saatavilla.
- Halpis.fi


Kommentit

Suosittuja tekstejä

Käytetty Applen iPad, iPhone tai Samsung Galaxy puhelin

Android 8.1 Oreo ja uusi Android 9.0 P

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa.

Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia.

Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman, e…

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset.


Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan!


_____________________

1) WhatsApp Messenger

Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla!

2) Instagram, Facebook ja Snapchat

Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata.

3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti

Kenties yleisimmät ja parhaimmat sovelluk…

Myynnissä yli 200 erilaista Nokian peruspuhelinta!

Tiesitkö, että valikoimassamme on yli 200 erilaista Nokian tehdashuollettua peruspuhelinta? Osalle tämä tulee yllätyksenä, että vieläkö näitäkin malleja on saatavissa, kyllä on!

Näitä Nokian malleja lojuu edelleenin erilaisissa varastoissa, käytettyinä, uusina tai huollettuina. Aikoinaan kun tiettyä mallia saatettiin valmistaa se useampi kymmenen miljoona kappaletta, sitä saattoi jälleenmyyjien ja tukkureiden varastoihin jäädä isojakin määriä, kun aina tuli uusia Nokian malleja tilalle ja vanhat jäivät niin sanotusti "hyllyyn."

Suosituimpia Nokian puhelimia ovatkin olleet simpukkapuhelimet, kuten Nokia 6131 tai Nokia 3710, nämä mallit löydät sivuiltamme, kun klikkaat nimiä.  Mikä parasta, kaikilla on 12kk takuu, joten voit olla huoletta, jos puhelimeen tulee ongelmia, se korjataan tai vaihdetaan uuteen.

No, mihin näitä Nokian perusmalleja sitten nykyäänkin tarvitaan? Usein kyse on varapuhelimesta, ehkä sitä kaikkein kalleinta iPhonea ei haluta mukaan festareille, veneelle, mö…