Siirry pääsisältöön

Applen iPad tabletin nimeäminen ja eri mallien erottelu

Apple on julkaissut uuden tabletin lähestulkoon vuosittain aina vuodesta 2010 lähtien ja usein samasta tabletista on julkaistu useampi malli, eri väreissä, eri muisteissa ja WiFi tai 3G/4G versiona. Vuosien saatossa Applen iPad tabletteja onkin lanseerattu melkoinen määrä ja hyvin usein ne saattavat mennä sekaisin, koska nimeäminen on joskus vähän haasteellista.  Käydäänkin tässä postauksessa karkeasti läpi, millaisia Applen iPad laitteita on julkaistu ja pistetään niitä vähän omiin kategorioihinsa, joten tablettien hahmottaminen on helpompaa.


1) Apple iPad 1st, iPad 2, iPad 3 ja iPad 4 

Ensimmäinen kategoria käsittää siis Applen ensimmäiset iPad tabletit, jotka on nimetty puhtaasi lisäämällä numero iPad nimen perään. Tämä mallien nimeäminen päättyy siis iPad 4 malliin, joka on siis 4. tabletti ja julkaistu joulukuussa 2012. Kaikki neljä iPadia ovat ulkomuodoiltaan hyvin samalaisia ja niiden erottaminen onkin melko hankalaa. Kaikista malleista löytyy myös WiFi sekä 3G/4G versioita ja muistit alkavat 16GB malleista aina 64GB malleihin.

2) iPad Air ja iPad Air 2

Seuraavaan kategoriaan lisätään sitten Applen iPad Air tabletit. Air tableteissa numerot lähtevät siis jälleen "alusta" eli ensimmäinen iPad Air on ilman numeroa ja tämän seuraaja Apple iPad Air 2 on nimetty siis numerolla 2. Nämä Air mallit ovat kaikki siis uudempia, kuiten esimerkiksi iPad 4 tabletti. Applen iPad Air malli julkaistiin marraskuussa 2013 ja Air 2 malli seuraavana vuonna, eli 2014. Tämän jälkeen mentiin pitkään ilman uusia iPad malleja. Applen iPad Air ja Air 2 mallit ovat kooltaan hieman erilaisia kuin aikaisemmat mallit. Tabletti on kevyempi ja huomattavasti ohuempi kuin edeltäjänsä ja näistäkin Applen malleista on julkaistu WiFi sekä 4G versota useilla muisteilla, jotka nekin alkavat 16GB muisteista aina 64GB muisteihin.

3) Apple iPad 2017

Kolmanteen kategoriaan menee sitten iPad 2017, joka on nimensä mukaisesti julkaistu vuonna 2017. Tässä kohtaa nimeäminen on mennyt jälleen uudelleen, sillä iPad erotetaan muista vain vuosiluvulla 2017. Kuten muistakin malleista, tästäkin on julkaistu omat WiFi sekä 4G versiot, sekä muistit alakvat 32GB malleista aina 128GB malleihin.

4) Apple iPad Pro

Neljänteen kategoriaan meneekin sitten Applen iPad Pro tabletit, joissa on nyt aikaisemmista poiketan unohdettu kokonaan numerot ja lisätty vain liite Pro perään, joka erottaa tämän Applen iPadin sitten muista malleista. Applen iPad Pro malleissa löytyy peräti 3 erilaista näytön kokoa, on 12.9", 10.5" sekä 9.7" näytöt. Ensimmäiset iPad Pro mallit julkaistiin jo 2015, joten niiden julkaisu siis ajoittuu samoihin aikoihin aikaisempien mallien kanssa. iPad Pro tablettien sisällä tabletit on vielä eritelty 1st ja 2nd generaatioihin, eli Pro tableteista on kaksi eri mallia.

5) iPad 2018

Viidennessä ryhmässä voisi puolestaan olla Applen iPad 2018, jossa on niin ikään lisätty tabletin perään vuosiluku kuvaamaan julkaisu ajankohtaa. Kuten muistakin, tästäkin on useampia muisteja, värejä sekä WiFi ja 4G versiota.

6) iPad Mini 1st, Mini 2, Mini 3 ja Mini 4

Kuudenteen ja meidän ryhmittelyssämme viimeiseen ryhmään menevät sitten Applen iPad Mini tabletit. Mini malleissa nimeäminen on samalainen kuin ryhmän 1 laitteissa, joten tässä onkin syytä olla tarkkana, etteivät tabletit mene sekaisin. Mini malli on onneksi helppo erottaa muista, sillä se on nimensä mukaisesti Mini mallinen, eli näyttö on vain 7.9 tuumainen.

Ensimmäinen iPad Mini julkaistiin 2012 ja viimeisin, eli Mini 4 vuonna 2015. Mini malleistakin löytyy WiFi sekä 4G mallit ja muistit lähtevät 16GB malleista aina 128GB malleihin.

______________________________

Toivottavasti tämä hieman hahmottaa sopivan Applen iPad tabletin valitsemista ja tarkastelua. Kokosimme tähän vielä taulukon, josta näet iPad mallit aina julkaisuvuoden mukaisessa järjestyksessä.

Listan perässä on vielä viimeisin iOS versio, josta voit kätevästi tarkistaa mikä on viimeisin iOS versio, joka kyseiselle tabletille on saatavilla.
- Halpis.fi


Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis