Siirry pääsisältöön

Mitä kannattaa ottaa huomioon käytetyn puhelimen ostossa?

Käytettyjen ja huollettujen puhelimien markkina on kasvanut mukavalla vauhdilla, sitten ensimmäisten älypuhelimien. Osa syynä lienee se, että vuosittain uusia puhelimia julkaistaan valtava määrä ja kaikki vanhat eivät suinkaan ehdi "poistua" markkinoilta, vaan useimmilla malleilla on vielä jälleenmyyntiarvoa.

Suurin markkina on tietenkin käytetyillä Applen puhelimilla, mutta myös "High End" luokan Android laitteet ovat myös haluttuja, kuten vaikka Samsungin tai Huawein kalliimmat puhelimet. Netissä käytettyjä puhelimia myydään monessa paikassa, varmasti suurimmat näistä ovatkin erilaiset foorumit, keskustelupalstojen omat myyntiaiheiset viestiketjut sekä Huuto.net ja Tori.fi kaltaiset palvelut.


Jos olet ostamassa käytettyä puhelinta toiselta yksityishenkilöltä, sinun on hyvä ottaa huomioon muutama tärkeä asia!


1) Kuluttajan välisissä kaupoissa ei koskaan ole palautusoikeutta tai minkäänlaista takuuta
Kun ostat puhelimen, yleensä joudut sen maksamaan etukäteen etkä voi olla 100% varma, että myyjä edes lähettää puhelimen. Kukapa nykypäivänä haluaisi maksaa tuotteen etukäteen, ilman tarkistusta niin, ettei tuotetta voi enää palauttaa?

2) Kun aikanaan saat puhelimen itsellesi, siinä voi valmiiksi olla jokin vika/ongelma joka ei ehkä ilmene edes pienen käytön jälkeen. Näitä ovat erilaiset kosketusongelmat ja putoamisesta johtuvat vääntymiset. Ongelma voikin ilmetä vasta päivän tai viikon käytön jälkeen, jolloin ongelma antaa kuulua itsestään. Yleensä erilaiset kosteusvauriot ovat juuri näitä, koska ne etenevät puhelimen sisällä piirilevyssä pikkuhiljaa ja jossain vaiheessa ovat niin pitkällä, että korjaus on mahdotonta.

Jos ongelma ilmenee, et voi puhelinta enää palauttaa. Kuluttajien välisissä kaupoissa ei koskaan ole lain vaatimaa 14 päivän vaihto- ja palautusoikeutta eikä mitään takuuta. Jos siis ostat vaikka 200 euron arvoisen iPhone 6S puhelimen ja sen näyttö lakkaa toimimasta päivän kuluttua, olet yleensä omillasi, etkä saa puhelinta palautettua/korjattua veloituksetta.

3) Kolmas hyvin yleinen ongelma Applen puhelimissa on Apple ID tunnus. Kun ostat puhelimen, et voi koskaan olla varma, että puhelimesta on todella poistettu Apple ID. Jos Apple ID tunnusta ei ole poistettu, puhelinta on toisen mahdoton käyttää. ID tunnus yksilöi puhelimen ja sen käyttäminen ilman omaa Apple ID tunnusta on mahdotonta. Linkin takaa löydät ohjeet siihen, miten Apple ID tunnuksen saa poistettua.

Yleisin syy siihen, ettei tunnusta ole poistettu, on varkaus. Puhelin saattaa olla varastettu jolloin sen ID tunnuksen poistaminen on mahdotonta ja puhelimen IMEI tunnus on blokattu, jolloin sitä ei päästetä verkkoon. Tässäkin tilanteessa yksityisten välisissä kaupoissa ostaja on yleensä omillaan, sillä mitään vakuuksia, palautuksia tai takuita ei ole.

______________________________
Noh, tässä nyt on maalailtu "kauhukuvia" käytettyjen puhelimien markkinoista yksityisten puolella, mutta tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki menisivät tähän samaan muottiin. Kyllä 100% varmuudella löytyy myös täysin luotettavia kauppiaita, mutta koska elektroniikasta on kuitenkin kysymys, et voi koskaan olla 100% varma, että tuote toimii.

Miten sitten pääset eroon näistä kaikista ongelmista? No tietenkin ostamalla käytetyn Applen iPhonen, iPadin tai Androidin meiltä! Meillä sinä voit maksaa puhelimen vasta saatuasi sen, voit tarkistaa kunnon ja toimivuuden. Kaikki puhelimet on testattu ja IMEI numerot tarkistettu. Saat aina kaikkiin käytettyihin puhelimiin 12kk takuun sekä 14 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Jos et siis ole saamaasi puhelimeen 100% tyytyväinen, voit aina palauttaa sen meille ja saat rahasi takaisin!

Yleisin syys sille, että jotkut ostavat puhelimen käytettynä toiselta kuluttajalta on toki hinta. He ehkä pystyvät myymään puhelimen aavistuksen halvemmalla, mutta meillä hinnoissa on aina vero 24% sekä se varmuus ja luotto siihen, että saat sitä mistä maksat, sekä voit olla huoletta myös ostoksen jälkeen, sillä 12kk takuu kattaa puhelimen mahdolliset viat tulevaisuudessa, helppoa ja mukavaa vai mitä?

- Halpis.fi

 Korkeiden hintojen kampittaja! 

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis