Siirry pääsisältöön

Puhelimen vaihtaminen Androidista Applen iOSiin

Jos olet johonkin tykästynyt, siitä on usein hankala vaihtaa pois. Näin on ainakin kahden suosituimman älypuhelimen käyttöjärjestelmän kohdalla, nimittäin sen oman "leirin" vaihto voi olla jo sekin puolesta hankalaa, kun ei tiedä miten kaikki tiedot saisi siirtymään omaan puhelimeen.

Nykyäänhän Android malleissa on Googlen oma Gmail tili, jonka lisäämällä toiseen uuteen Androidiin saa kätevästi mukana kaikki sovellukset, kuvat, nimet ja numerot. Apple ei jää tästä yhtään jälkeen, sillä myös iOS puhelimissa on aina omat Apple ID tunnukset, jotka lisäämällä uuteen puhelimeen kaikki synkronoituu mukavasti, sillä kuvat, nimet, sovellukset ja jopa jotkin asetukset päivittyvät suoraan uuteen iPhoneen ja se on melkein heti valmis käyttöön.

Entä sitten, jos haluat vaikka vaihtaa Androidista iPhoneen?

Mikäli et enää ole Android käyttäjä ja päätät vaihtaa Apple iOS käyttöjärjestelmään, kannattaa sinun ensimmäisenä ladata Google Play kaupasta Move to iOS sovellus. Asenna sovellus Android puhelimeesi ja tämän jälkeen voit jatkaa iPhonen käyttöönottoa. Totta kai sillä oletuksella, että iPhone on uusi (tai vaikka käytettynä ostettu) ja nollattu, eli siinä ei ole edellisen omistajan tietoja, kuten vaikka Apple ID tunnuksia ja salasanoja. Jos puhelimessa on Apple ID tunnus, katso ohjeet niiden poistamisesta vaikka tästä.

Ennen jatkamista iPhonella, on hyvä varmistaa, että Android puhelimessa on WiFi yhteys päällä, ja akkua on riittävästi. Jos akun varaus on alle 80% laita se mieluiten laturiin, jotta tiedonsiirto ei varmasti missään vaiheessa keskeydy. Riippuen tiedostojen koosta, on hyvä myös varmistua, että uudessa puhelimessasi on riittävästi tilaa. Tilan määrän voit tarkistaa Apple puhelimen asetuksista sekä Android puhelimen asetuksien tallennustila kohdasta. Varmista siis, että nykyiset tiedostosi mahtuvat uuteen puhelimeen.

Aloituksen yhteydessä iPhone kysyy, haluatko ottaa sen käyttöön uutena, vai siirtää tietoja vanhasta puhelimestasi. Puhelimen näytössä on kohta, jossa lukee "Move Data from Android, eli siirrä data Androidista" paina tätä!Tämän jälkeen voit avata Move to iOS sovelluksen myös Android puhelimessa (muista, että molemmat tulee olla WiFi verkossa tässä vaiheessa, sillä sovellus siirtää tiedot verkon välityksellä) Sovellus pyytää sinua hyväksymään käyttöehdot (lue ne läpi) ja paina seuraava painiketta. Tämän jälkeen napauta "Etsi koodini" painiketta. Jää tähän kohtaan odottamaan koodia.

Nyt voit jatkaa taas käyttöönottoa Apple iPhonella. Napauta "Jatka" ja odota, kunnes saat oman uniikin koodisi näkyviin. Koodi voi pituudesta riippuen olla joko 10- tai 6-numeroinen.Tässä vaiheessa Android puhelimesi saattaa ilmoittaa heikosta tai huonosta verkkoyhteydestä, mutta siitä ei kannata välittää. Voit jatkaa toimenpidettä normaalisti. Todennäköisesti sovellukseen on ennalta määrätty jokin "raja" jonka alle menevä nopeus aiheuttaa ilmoituksen.

Näppäile iPhonesta saamasi koodi Android puhelimeesi ja odota, kuteen Siirrä tiedot näyttö tulee näkyviin. Voit nyt valita haluamasi tiedostot, joita haluat siirtää. Valitse lopuksi Seuraava. Apple siirtää yhteystiedot, viestit, kameran kuvat, videoit, sähköpostitilit sekä kalenterin. Myös osa maksuttomista sovelluksista saattaa siirtyä, mutta kannattaa varmistaa se kuitenkin myöhemmin.

Odota, että molemmat puhelimet ovat latautuneet loppuun, vaikka Android ilmoittaisikin, että tehtävä/lataus on suoritettu onnistuneesti. Tämän jälkeen voit jatkaa iOS puhelimen käyttöönottoa näytöllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Ohjeesta on tärkeää huomioida se, että siirrät tiedot WiFin avulla ja tilaa on riittävästi, koska muuten siirto ei onnistu! Toivottavasti näillä ohjeilla onnistuu siirto Android puhelimesta Applen iOS iPhone puhelimeen! Kohta laitellaan teksti, jossa tehdään siirto toisinpäin, eli Applesta Androidiin. Se on vähän "monimutkaisempi" prosessi kuin tämä, mutta ei silti mitenkään ylitsepääsemätön homma!

Halpis.fi

Korkeiden hintojen kampittaja!

Kommentit

Suosittuja tekstejä

Missä iPhonessa on paras hinta-laatusuhde?

Meille tulee usein kysymyksiä siitä, mitä Applen iPhone puhelinta suosittelemme ja missä on paras hinta-laatusuhde, joten päätimme tehdä siitä tämän pienen postauksen. Valintamme tähän on ehdottomasti Applen iPhone 7 malli ja ja käydäänkin tässä vähän perustaluja sille, miksi valitsemme tämän iPhone 7 mallin. Applen iPhone 7 julkaistiin siis vuonna 2016 ja siinä oli muutama isompi muutos aikaisempaan Applen iPhone 6S malliin. Ensimmäinen oli se, että kotipainike muuttui tyystin. iPhone 7 mallista alkaen painike ei ole enää fyysinen, vaan se toimii puhtaasti kosketusnäytön tapaan, eli se luo erillisen painalluksen tunteen värinämoottorilla, joka on sijoitettu näppäimen alle. Toinen muutos oli totta kai 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen ja IP67 luokitus , eli iPhone 7 kestää (tai ainakin Applen mukaan sen pitäisi kestää) paremmin vettä ja kosteutta, kuin edeltäjänsä. Parannuksena iPhone 6S malliin on luonnollisesti nopeampi suoritin ja parempi kamera, sillä iPhone 7 malli on

Android ja Applen puhelimien nollaus ja viankorjaus

Puhelimien ohjelmisto virheet ja viat Puhelimet ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin ja kun tekniikka kehittyy, myös sitä myöten erilaiset virheet ja ongelmat yleistyvät entisestään. Ennen vanhaan ei Nokia 3310 malliin ihan hirveästi vikoja tullut. Itse kyseistä Nokian legendaarista mallia käyttäneenä en ainakaan muista yhtään. Jos vikoja sattui tulemaan, niin siitähän selvisi aina ottamalla akun pois ja puhelin oli kuin uusi! Nykyisissä malleissa kun akkuakaan ei aina saa pois, voi ongelman kanssa painiminen olla haastavaa. Listaamme nyt tähän Android puhelimien ja Apple laitteiden yleisimpiä ohjelmisto ongelmien helppoja ratkaisuja.  Android älypuhelin Jos puhelin ei käynnisty, jumittuu alkuun, tai jotkin sovellukset eivät toimi, voi kyseessä olla ohjelmistovirhe ja puhelin tulisi nollata seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Aseta puhelin lataukseen vähintään 30 minuutin ajaksi, jotta akussa on varmasti virtaa. 2. Jos puhelin on käynnissä, sammuta se. 3. Paina Android puhe

Apple ID tunnuksen poistaminen, kun puhelin ei ole enää hallussasi

Apple ID on monelle varmasti tuttu asia, mutta kaikki eivät tule ajatelleeksi sitä, kuinka Apple ID ei poistu puhelimesta pelkällä nollaamisella. Tämän takia onkin tärkeää, että jos myyt, vaihdat tai muuten vaan et enää käytä nykyistä iPhoneasi, siitä on poistettava Apple ID tunnus. Jos tunnusta ei poisteta se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi puhelinta koskaan enää käyttää. Apple ID on siis niin tarkka, eikä se poistu, vaikka puhelimen nollaisia ja iOS käyttöjärjestelmän asentaisi uudelleen. Apple ID on ja pysyy, kunnes puhelimen edellinen omistaja sen omasta tahdostaan poistaa. Android malleissa Googlen tunnukset ovat siinä mielessä "helpommat" että ne poistuvat, kun puhelimen nollaa. Mutta kuten sanottua, Apple ID tunnus ei. Toisaalta tämä onkin hyvä, koska puhelimen varastaminen, tietojen väärinkäyttö ja muut rötökset Applen laitteilla ovat todella hankalia, ellei jopa mahdottomia. Käydäänkin tähän lyhyet ohjeet siitä, miten saat Apple ID tunnuksen poistettua ilman

Käytetty Applen Macbook Air tietokoneet halvalla netistä

Käytettyjä Applen MacBook tietkoneita edullisesti Halpis.fi verkkokaupasta - klikkaa ja tutustu heti!  Käytetty Applen MacBook tietokone on hyvä vaihtoehto uudelle. Moni varmasti haaveilee uudesta Applen MacBook tietokoneesta, mutta samalla tuskailee sen korkean hinnan kanssa. Uudet MacBook tietokoneet maksavat mallista riippuen jopa yli 3000€ ja halvimmasta mallistakin joutuu maksamaan melkein 1000€ .  Mistä sitten saa sen edullisen käytetyn MacBook Air tai MacBook Pro tietokoneen? - Halpis.fi ! Moni voikin miettiä, että mistä saa edullisen Applen MacBook Air 13 tietokoneen? Uusia ei taida saada halvalla mistään, mutta käytettyjä Applen MacBook tietokoneita kyllä löytyy! Oletko siis valmis joustamaan siinä, että hankkisit kenties vähän käytetyn tietokoneen, 12kk takuulla totta kai! Jos olet, niin lue tämä blogiteksti loppuun ja jos et ole, lue silti sillä saatat muuttaa mielesi! Miksi ostaa käytetty Apple MacBook läppäri? Tarkastellaan tarkemmin vaikka valikoimass

Parhaat sovellukset ja ohjelmat Android puhelimelle

Googlen sovelluskaupassa tai yleisemmin tunnetussa Google Play kaupassa on yli 3,5 miljoonaa erilaista sovellusta ja ohjelmaa, voikin olla vaikea valita mitä ohjelmia ja sovelluksia sieltä kannattaisi ladata ja mitkä ovat juuri ne parhaat. Listaammekin tähän mielestämme parhaimmat ja hyödyllisimmät Google Play kaupasta löytyvät sovellukset. Google osaakin vallan mainiosti suositella hyviä sovelluksia ja nämä suositukset kannattaakin ehdottomasti ottaa tosissaan! _____________________ 1) WhatsApp Messenger Tämä ei varmaan perusteluja tarvita, kaikki kenellä on jonkin sortin älypuhelin, kannattaa tämä omaan Android laitteeseen ehdottomasti ladata ja opetella käyttämään, paras pikaviestipalvelu markkinoilla! 2) Instagram , Facebook ja Snapchat Sosiaalisen median palvelut kannattaa ladata, jos näitä käyttää. Jos et kuitenkaan omaa esimerkiksi Instagram tunnuksia, niin sitä ei luonnollisestikaan kannata puhelimeen ladata. 3) Ilta-Sanomat ja Iltalehti Kenties yleis